Αέρια ρύπανση αεροδρομίων

 

airport-3Για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αεροδρόμια, η εταιρεία OPSIS AB προμηθεύει τα αεροδρόμια με το σύστημα DOAS το οποίο μπορεί να μετρήσει ταυτόχρονα όλα τα αέρια που εκπέμπονται από τα αεροσκάφη. Κατά συνέπεια η επίδραση των απογειώσεων και προσγειώσεων των αεροσκαφών, μπορεί να καταγραφεί πολύ εύκολα και σε πραγματικό χρόνο. Επίσης τα συστήματα της OPSIS μπορούν να μετρήσουν και όλους τους εκπεμπόμενους ρύπους από άλλες διεργασίες που τελούνται μέσα σε ένα αεροδρόμιο.

airport-2

  

Το σύστημα DOAS μπορεί νε μετρήσει ταυτόχρονα τόσο όλους τους ρύπους που προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως ΝΟ, ΝΟ2, SO2, φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, τολουόλιο, 124-ΤΜΒ, 135-ΤΜΒ και πολλούς άλλους αερίους ρύπους. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του αναλυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια ο χρήστης έχει την δυνατότητα ελέγχου των δεδομένων με μέσους όρους χρονικών διαστημάτων που επιλέγονται από τον ίδιο ή ανάκτηση των δεδομένων από λογισμικό της εταιρείας και περαιτέρω επεξεργασία.Το σύστημα DOAS της OPSIS περιλαμβάνει ένα φασματοφωτόμετρο (είναι η καρδιά του συστήματος), το οποίο συνδέεται μέσω οπτικής ίνας με την οπτική διαδρομή (optical path) που δημιουργείται από ένα ζευγάρι εκπομπού και λήπτη (emitter & receiver). Βασισμένο στην αρχή της φασματοσκοπίας των Lambert & Beer το φασματοφωτόμετρο καταγράφει το πλήρες φάσμα από τα 190nm (UV) έως τα 2500 nm (IR) δίνοντας έτσι στο χρήστη να το αναβαθμίσει χωρίς πρόσθετο hardware για την μέτρηση επιπλέον αερίων.

 

 

H εταιρεία OPSIS έχει υποβάλει τα συστήματά της σε μεγάλο αριθμό ελέγχων που διενεργούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα. To σύστημα DOAS πληρεί τις απαιτήσεις κατά USEPA, TUV & MCERTS.

 

 

Αντιπροσωπείες